dimarts, d’octubre 10, 2006

El esport utilitzat/manipulat per la política

Cursa carrefour
Per una banda, tenim la claca, fent campanya a favor del català, la qual cosa em sembla molt bé. Unes noies molt maques animant a la gent a escalfar per aquesta cursa de 3km (versió "breu") o 6km (versió llarga). Mentre ens animaven a fer els escalfaments (en català lògicament), sonava una música de fons de "parla en català, i si t'equivoques.. tornes a començar...". Preciós. Després ens fan anar a la línea de sortida, i un comentarista de "40 principales lleida" (o potser hauria de dir Lérida?) va fen el discurset i els comentaris en castellà. Tot plegat una fantasmada.

Partit de futbol Catalunya-Euskadi
Un partit fantàstic, un esdeveniment reivindicatiu, impulsat desde l'àmbit civil (perquè la Generalitat no mou un dit, o no ho demostra). El curiós es que el partit estava presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Pascual Maragall. Recordo que el Maragall és del Partit Socialista Obrero Español, i aquest partit, no té CAP intenció de fer legal la participació de les seleccions catalanes en competicions oficials a nivell internacional. El més insultant, és que ell mateix surt a la mitja part per la TV reclamant seleccions oficials. Prou d'insultar a la ciutadania, si us plau.
Però la cosa no s'acaba aquí, el dia després del partit, es van poder sentir acusacions del Partit Popular, acusant el partit de estar a favor i promoure el terrorisme!! Ens estan dient que les més de 56.000 persones al camp, tota la gent que va lluitar per fer-ho possible, tots els que ho van mirar desde la televisió, els periodistes, tots! Som terroristes??? De vegades dubto, dubto si aquestes coses se les creuen ells mateixos (perquè de tant repetir, tu acabes creient tu mateix el que dius, encara que sàpiguis és mentida), però em preocupa més que hi hagi gent de l'españa profunda que s'ho cregui.